Hoe het allemaal is begonnen

Van leren dichten naar schrijver


Op de HAVO, tijdens de lessen Nederlands, kreeg ik te maken met rijmschema's, dichten en schrijven op zich. Op een of andere manier trok het mijn aandacht. Ik kon korte stukjes emotie uiten en die zinnen op rijm maken.

Ik verdiepte me wat meer in de gedichten en ik ontdekte een schrijfstijl. Mensen die mijn gedichten lazen, maar wel onder de indruk. Uiteindelijk heb ik de mooiste verzameld en uitgegeven in een bundel.

In 2010 gaf ik mijn eerste roman uit. Het schrijven beviel me dusdanig goed dat ik meer wilde. Het duurde een tijd, maar in dat jaar was de eerste roman een feit. Daarna volgde nog een boek. Veel later, ongeveer een jaar of 2 geleden, wilde ik heel graag een kinderboek schrijven. En uitgeven. Eind 2020 is dat ook gelukt en het kunnen bereiken van de doelgroep (7-9 jarigen en 10+) is een soort missie geworden.

De fantasyreeks De Noordentorens Razernij werd een feit. De eerste drie (van de vijf) boeken stonden vrij snel in ruwe versie op papier. Het eerste boek ARTOS is druk-klaar en zal op 29 oktober 2021 worden gelanceerd.

Dit is mijn hobby. Dit is mijn leven!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Interview over het 3e boek: Koning Acuul

Dit wil je niet eens lezen

Het kiezen en bedenken van namen

Schrappen in het werk van de redacteur

Waarom ben je eigenlijk gaan schrijven, Gerard?